maanantai 25. helmikuuta 2013

Viimeinkin fasaani!

Nyt se on sitten loppu. Vuorotteluvapaani nimittäin. Tästä eteenpäin retkeilyt arkipäivisin ovat vain haavetta, kunnes illat alkavat valostua. Onneksi aika pian! Tässä vielä tunnelmia viimeisiltä päiväreissultani.

Etelän-matkan merimaisemista suuntasin Ruskilankoskelle. Nyt oli onni läsnä, sillä vastarannalla sukelteli koskikara. Kyllä se siellä kuvassa on vastarannalla, Nakkilan puolella, uskokaa vaan! Siitä napsahti 38. ekopinna.

 20. helmikuuta oli aivan ihastuttava hiihtosää! Pääsin kotiovelta aika mukavasti ladulle, jota oli tehty niin pitkälle, että ei tarvinnutkaan uhveltaa uppohangessa kovin montaa sataa metriä.

Metsässä ei ollut enää latua kuten menneinä vuosina, mutta pohja oli sen verran kestävää, että polkua pitkin matka taittui reippaasti. Tässä tulen jo tekemääni latua takaisin päin, ilman uusia lintuhavaintoja. Kävin Nakkilassa saakka, mutta tikat eivät olleet paikalla myrskytuhometsässä.

Sunnuntaina hiihtelin jokirannassa. Poikkesin hautausmaalla, mutta sembramännyt eivät olleet houkutelleet pähkinähakkeja, ainakaan vielä. Suksin Pappilanlammen rantaan, ja haeskelin silmiini nakuttavaa tikkaa. Pikkutikka kun voisi hyvinkin viihtyä tuollaisessa maastossa. Sain tikan kiikariini ja huomasin heti, että siinä oli jotain erilaista käpytikkaan verrattuna. Aivan oikein: valkoselkätikka!! Naaras naputteli leppää tovin, jonka jälkeen lehahti kohti jokea. Kuva jäi saamatta.  Mutta pinna tuli! Taas kerran se toteutui: löydät melkein kotipihasta sellaisen lajin, jota olet hakenut pitkältä ja useasti, tuloksetta,etkä kuunaan osaa odottaa sen havaitsemista näin likeltä. Nytpä täytyy pitää tarkemmin silmällä piharuokintaa, sillä eihän lammelta tänne ole kuin tikan lento!

Istuessani sitten sohvalla kirjaamassa havaintojani, talon takaa asteli arvokkaan vakaasti fasaanikukko, aivan kuin se ei olisi koskaan poissa ollutkaan. Mistä kummasta se siihen nyt tupsahti? On sitä haettu koko alkutalvi, 260 km, eikä minkäänlaista merkkiä olemassaolosta!

No, nyt sitten voi listata helmikuun uudet ekopinnat:
38. koskikara
39. valkoselkätikka
40. fasaani

- ja viimeisenä päivänä Ruskilankoskelta löytyi vielä  
41. telkkä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti