lauantai 16. helmikuuta 2013

Etelän hetelmiä, Dominikaaninen tasavalta, osa 2

Puerto Plata jatkuu..



Puerto Platan uimaranta oli suhteellisen pieni ja tuulella isoaaltoinen. Heti hiekkaosuuden jälkeen alkoivat kivet, ja ihmettelin kuinka jotkut uskaltautuivat aaltojen vietäviksi kohti karikkoa. Punaista uintikieltolippua eivät kaikki näyttäneet noudattavan, ja eräskin rouva piti hakea veneellä kivikolta takaisin.


Rannan toisessa päässä jökötti näköalatorni. Onneksi ei tullut nojatuksi kaiteeseen, sillä seuraavana päivänä se oli tippunut jyrkänteeltä alas.

Näköalatasanteelta avautui maisema turisteja varten pystytettyihin myyntikojuihin, joissa oli tarjolla lähinnä öljyvärimaalauksia. Rantapusikosta äkkäsin viiksivireon (Black-whiskered Vireo).



Alimmaisessa kuvassa tarkennus ei oikein osunut kohdalleen, mutta siinä viiksijuovat näkyvät selvästi - tämä on erotteleva tuntomerkki muista vireolajeista.
Rantakukilla lenteli myös isohko tumma suoranokkainen kolibri, oletettavasti haitinsmaragdikolibri (Hispaniolan Emerald), mutta se oli liian vikkelä kuvattavaksi. Sen sijaan rantatuolilla oli mukava tarkkailla yläpuolelle istuskelevan käyränokkaisen medenimijän rapsutuspuuhia.
 
 
Laji on ilmeisesti antillien hohtokolibri (Antillean Mango), mutta valaistus ei tee tässä sen kauniille värille oikeutta. Alla myöhemmin, Samanassa otetut kuvat, joista saa jotakin vihjettä säihkyvistä väreistä.



 Maaseudulla oli paljon karjaa. Sen seurassa viihtyivät monijoukkoiset lehmähaikarat, mutta tähän (piilo)kuvaan on sattunut vain yksi.


Viljelyalueella näkyi myös kultakurkkusirkkusia (ihana nimi!) (Yellow-faced Grassquit)

 
Dominikaanisessa tasavallassa kukkotappelut ovat edelleen sallittuja, ja niissä liikkuu paljon rahaa. Kukonomistajat trimmasivat lintuja ottelua varten leikkaamalla joitakin sulkia pois.


Myös joitakin häkissä myytäviä pikkulintuja näin lemmikkieläinkaupan edustalla. Ihmettelen, miksi joku tahtoo linnun häkkiin terassilleen, kun koko vehreä saari on täynnä toinen toistaan hienompia siivekkäitä, ja myös laulutaitureita löytyy?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti