lauantai 30. maaliskuuta 2013

Nykyajan mustavariksia ja muuta pääsiäiskummaa


 Kummallista, että pääsiäisenä Kokemäenjoki on edelleen näin tiiviillä kannella suojattu. Tästä on turha haeskella vesilintuja.

Kummallista että yöpakkaset eivät hellitä. Huurupuut ovat kauniita, mutta eivät ne etelän-matkaajia houkuttele.

Kummallista, että 10 asteen pakkasessa jäisen joen takaa kuului peipon heleä säe!

Kummallista, että pellolla tepsutteli kettu eivätkä joutsen- ja hanhiparvet.

Kummallista, että joku äestää lunta.

Mutta kaikkein ihmeellisintä minusta on mustavaristen moderni? rakennuspuuha. Jos sopivia puita ei kerran ole tarjolla, linnut osaavat hyödyntää terästä.Yksi pariskunta on  nimittäin päättänyt rakentaa risuisen majansa sähkölinjoille Prisman Itäkeskuksessa. Siellä se lauantairuuhkassa toi oksia ja asetteli tarkasti paikoilleen. Välillä ei näkynyt koko lintua, risut vain hauskasti heiluivat,  ja urakka eteni. Montakohan päivää menee ennen kuin koti on asumiskunnossa?

Tässä yleiskuva asuinympäristöstä. Pariskunnan tuleva koti on tässä etummaisessa rautatornissa, oikeanpuoleisessa haarassa. Luulisi tuolla tuulevan, satavan ja paahtavan. Lisäksi aika yksinäiseltä olo voi tuntua - ellei sitten muutkin lajikumppanit päätä asettua taloksi näihin moderneihin puihin. Taisi olla muutama vuosi sitten samat meinigit - silloin oli oikea"mustavarislähiö". Mitenkähän pesiminen onnistui tuolloin? 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti