maanantai 20. elokuuta 2012

Perhosbaarissa on hiljaista

Avasin perhosbaarin heinäkuussa.Tarjoilen voimapilsneriä: pullo keskiolutta, desi siirappia ja hyppysellinen hiivaa käytetään lämpimässä paikassa muutaman päivän ajan. Joukkoon voi lisätä vaikka ylikypsää banaania tai hunajaa. Kun nesteen pinnalle tulee vaahtoa eli se on käynyt, se on valmista tarjoiltavaksi.

Tarjoiluastiaksi sopii esimerkiksi puolen litran jogurttikippo, jonka voi tuunata oman mielen mukaan. Ainakin kirkas sininen tuntuu houkuttelevan imijöitä. Tärkein osa on imutyyny eli vaahtomuovin pala, joka laitetaan kippoon nostamaan nestettä imettäväksi. Tappeluiden välttämiseksi kannattaa pystyttää parikin baaria, sillä hyvällä säällä tiskillä vierailee monenmoista siivekästä. Sitten vain ripustetaan baaritiski aurinkoiseen paikkaan ja odotellaan asiakkaita!

Tämä kesä ei ole kuitenkaan oikein suosinut baarikärpäsiä. Sateella ja kylmällä myös perhoset pysyvät poissa. Nyt elokuun puolessa välissä oli vähän aurinkoisempaa, joten yritin epätoivoisesti valokuvata kauniita "juopottelijoita" - siinä kuitenkaan onnistumatta. Joten saatte tähän kuvan vain ahkerimmasta kävijästä: herukkaperhosesta.



Tänä vuonna poissa ovat olleet suruvaipat ja amiraalit, ja vain yksi neitoperhonen on baarin löytänyt.

Kärpäsistä ja ampiaisista en napsinut kuvia - enkä niistä liemeen hukkuneista muista itikoista, jotka olivat jostakin kaivautuneet nesteeseen vaikka olin mielestäni tukkinut kaikki menoaukot. No, ahneen loppu tiedetään...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti