sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sumua ja usvaa

Viime aamut ovat olleet niin utuisia, että havainnonti on mennyt kuuntelun puolelle.

Pappilanlammessa oli vielä 26.4.jääriite. Sumusta kaikui tiltaltin tilttaus.

Vaihdoin maisemaa, mutta sumu oli vallannut metsänkin. Keskellä lentää sumulinjakorppi. Ahkeralla kuuntelulla havaitsin  reissulla uusina lajeina taivaanvuohen, metsäkirvisen ja rautiaisen. Viimeksi mainittu, "Pasi", on yleensä tullut ihan kotopihaan laulamaan ja siivoamaan ruokinnan rippeitä, mutta jostain syystä tänä vuonna ei ole herraa näkynyt.

Tänään sunnuntaina klo 6.30 Kokemäenjoki Ulvilasta Poriin päin saattoi piilottaa usvaan vaikka mitä harvinaisuuksia..


Ranta oli kyllä lähes tyhjä...

  
...lukuunottamatta meriharakkapariskuntaa ja kalalokkia. Juuri ennen kuvan ottamista siinä taapersi myös rantasipi, mikä oli uusi pinna tälle keväälle. Meriharakat ovat pesineet paloaseman viereisellä pellolla, näinköhän tänäkin vuonna?



Vaihdoin taas maisemaa, Vainiolan pelloille. Hyvänäköiset saattavat löytää kuvasta kaksi sumukaurista ja yhden sumuhyypän.

 Nämä sumulokit näkee jo ilman suurennuslasia...


...mutta ei toivoakaan että löytäisi silmillään jotakin pariakymmentä metriä kauempaa. Sentään korvat toimivat, ja kuulin uutena lajina valkoviklon.


Kello 10 sää oli kirkastunut niin, että näin joella räystäspääskyjä. Kotipihassa kirjosieppo tutki asuntotarjontaa. Valitettavasti tämä talo on varattu, ja sen sai sieppo kyllä tuta! Satakunnan maakuntalinnussa, piskuisessa sinitiaisessa, riittää nimittäin sisua kuin Ässä-pelaajilla ikään! :)

Listan uudet pinnat:

82. tiltaltti
83. metsäkirvinen
84. rautiainen
85. taivaanvuohi
86. rantasipi
87. valkoviklo
88. räystäspääsky
89. kirjosieppo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti