torstai 18. huhtikuuta 2013

Työmatka- ja kotinurkkapinnoja

Työpaikalleni on vajaan neljän kilometrin matka maalaismaisemassa. Pyrin pyöräilemaan sen aina kun vain voin eli kun en tarvitse autoa työtehtäviin. Harvemmin keliolosuhteet ovat esteenä, sillä olen sitä mieltä, että oikeanlaisella vaatetuksella kulkee kelissä kuin kelissä. No, olkoon... paitsi jalkarättiräntäsateessa, kun pyörätiet ovat kymmensenttistä pöperöä ja silmälasit valuvat vettä tai huurustuvat läpinäkemättömiksi.



Työhuoneestani avautuu näkymä maantielle ja metsikköön. Maisema on minulle työhyvinvointia - silmät lepäävät kun välillä katselee kauemmas, ja olo virkistyy kun tekee jonkun mukavan havainnon.Tällä viikolla se oli kurki, joka lensi aamutuimaan metsän yli.



Kurki-päivän illalla käväisin vielä pikaisesti Ulvilan kirkon vaiheilla ja Mynsterissä, mutta sade teki tarkkailusta vetistä puuhaa. Onneksi olin ottanut kaukoputken mukaan, sillä löysin tältä pellolta ensimmäiset västäräkkini.


Sade oli riisunut pellolta valkoisen peitteen. Metsäviklo lenteli sitä katsastelemassa. Sen voi kuvitella tähän vaikka oikeaan yläkulmaan :)

Keskiviikkoaamuna turha lehdenhakureissu ei ollutkaan turha, sillä ihana punarinta ilmoitti vienon kauniilla lurittelullaan saapuneensa etelästä. Miten sitten tykkäänkin tuosta äänestä! Pihan yli lensi myös muutamia punakylkirastaita ja kalalokki.


Työpäivän päätteeksi pistäydyin Ruskilankoskella. Maisema oli kummasti muuttunut edellisestä käynnistä. Vettä oli paljon...


..ja vapaamatkustajana oli varmaan mukava laskea jokea alaspäin.  Löysin sinisorsien ja isokoskeloiden joukosta taveja, jotka nekin olivat siis saapuneet.

Ulvilan Pappilanhaassa maantiesillan kupeessa oli kuitenkin edelleen jäätä. Telkillä oli silti keväthurmailut menossa. Ne voi kuvitella tuonne avolätäkköön :)


Illalla harrastin toisenlaista linnustusta. Keramiikkakurssin viimeiset tunnit ovat menossa, ja uunillinen jos jonkin näköistä olentoa paistui nautittavaksi. Vain kaksi kypsää yksilöä suostui valokuvattavaksi.

 
Ja ne uudet pinnat:
62. kurki
63. västäräkki
64. metsäviklo
65. punakylkirastas
66. punarinta
67. kalalokki
68. tavi
ja  69. laulurastas, joka herätti tänään klo 5 :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti