lauantai 11. lokakuuta 2014

Eurobirdwatch 4.-5.10., Ulvilan Saarenluoto ja nakkeli

Viime vuonna europpalaisena lintutarkkailupäivänä kävi ns. munkki löytäessäni lähinurkilta laulavan hippiäisuunilinnun. Pakkohan sitä sitten oli retkeillä tänäkin vuonna samoilla paikoilla, josko jotain kivaa löytyisi.


Aurinkoiset  syysaamut hellivät kulkijaa. Pappilanhaasta, ns. Hansa-rannasta, pääsee Saarenluodon lehtoon kätevimmin.



Paikalle mentäessä on ylitettävä Kirkkojuopa ja kiivettävä jyrkähkö penger. Tällä kertaa lyhytvartiset saappaat riittivät juuri ja juuri. Toisinaan luodolle pääsee vaikka lenkkareilla, mutta takaisin tullessa pitää varautua kastelemaan tossunsa, sillä vesi saattaa nousta yllättävän nopeasti - ilmeisesti Harjavallan voimalaitoksen juoksutusten takia?

Mitäs lintuja löytyisi?


Järripeippoja oli parin päivän ajan valtavat määrät Pappilanlammella, lähemmäs tuhat, luultavasti ylikin. Edelleenkin yksilömäärän arvioiminen on vaikeaa, vaikka olen yrittänyt harjoitella mm. valokuvien avulla. Yleensä arvioini on liian pieni.   Jokunen lajin edustaja oli päätynyt Saarenluotoonkin.

 

Myös harmaahaikara oli paikalla.

Vai oliko se sittenkin ilman höyheniä?



Mutta hetkinen - kuovi äänessä!!  Mitä ihmettä, näin myöhään? Kuuluupa korkealta...


..jaha, kottaraisilla oli syyskonsertti, johon kuului myös "kuovinuotit".  Ei muuten ollut ensimmäinen - eika varmaan viimeinenkään - kerta kun kottikset vetivät höplästä. Tarkkana saa olla näitten matkijoiden kanssa.


Haavat alkavat olla jo aika lehdettömiä.


Lehdossa on runsaasti lahopuuta, luulisi kelpaavan pikku- tai valkoselkätikalle, mutta niitä en ole vielä paikalla havainnut.


Sen sijaan tänään, 11.10. näin yllättäen pusikosta lentävän siniharmaan pikkulinnun, joka ei ollut tiainen, oli eri muotoinen ja liikkui eri tavalla. Wau - helppo nakki - pähkinänakkeli!  Olin niin hämmästynyt, että en edes yrittänyt kuvata sitä, vaan riensin innoissani kotiin, hain ruokinta-automaatin, täytin sen auringonkukansiemenillä ja kiinnitin puuhun.  Eihän sitä koskaan tiedä, mihin suuntaan käy nakkelin tie!

Otan sitten ne lähikuvat pihassani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti