tiistai 5. maaliskuuta 2013

Varpuspöllö

Joskus lintuhavainto tulee silkalla tuurilla. Olin työmatkalla, ja poikkesin kotona lounastauolla. Kun astuin autosta ulos, tintit melskasivat Liikistössä oikein olan takaa: tali-, sini-, kuusi- ja töyhtötiaiset säksättivät kiihdyksissään, myös peippo oli jengissä mukana, ja ne lennähtelivät kohti metsikön reunassa olevaa keloa katse tiiviisti tiettyyn kohtaan. Muistelin, että viimeksi kun tiaiset noin metelöivät, eräästä kolosta löytyi varpuspöllö.Voisikohan se olla nytkin liikkeellä?

Astelin kiikareitten kanssa paikalle ja huomasin polulla puoliksi syödyn talitintin. Ilmankos kaverit möykkäävät! Katsastin sitten pihaan päin antavat tikankolot. Ei näkynyt mitään. Siirryin toisen puolen kololle: ei mitään. Menin sitten puun viereen, koputin sitä ja kysyin "onko ketään kotona?"


Ja kas, sieltähän se kurkkasi, varpuspöllö. Sen näköisenä, että olin varmaankin häirinnyt hänen ruokauniaan. Saapa nähdä, viihtykö keltasilmä paikalla pidempään, muonaa sille ainakin on tarjolla - ja koloja minne mennä raivostuneita tinttejä piiloon.

Piskuisesta pöllöstä tuli 42. ekopinna. Viime vuonna en varpuspöllöä nähnytkään. Kiitti kun tulit!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti