lauantai 9. toukokuuta 2015

Tornien Taisto 9.5. - ekopinnarin pimeää touhua?

Mistä tuntee ekopinnarin?

Se pakkaa illalla eväät reppuun, nukkuu pari tuntia ja nousee aamulla klo 1.30. Sitten Se syö kaurapuuron, lastaa pyöränsä kaikilla välttämättömillä tarvikkeilla ja polkaisee masiinansa vauhtiin klo 2.30.  Matkakilometrejä edessä reilut 20. Perillä odottaa Torni, tuo jokakeväinen taistotanner. Sinnehän ei autolla mennä.


Sitä  - ekopinnaria siis - ei pelota pimeä taival - kotikunta Ulvila oli päättänyt säästää ja sammuttaa katuvalot 


..eikä Porin autiot asvaltit.

Satakieli säesti menoa useassa paikassa. Ja siitähän Se tykkää!





Kello 3.50 pimeydessä välähti. Ekopinnari vain ei arvannut, että muulloin ei sitten koko 12 -tuntisen harrastussession aikana valaistutakaan.


No, Se kestää valvomisen, pimeyden, ja hulluna pitämisen lisäksi myös kaikki säätilat, esim. sopivasti puolisen tuntia ennen h-hetkeä alkaneen sateen ja navakan tuulen.

Mutta Se on sisukas. Ei muuta kun kerroksia lisää, varpaanlämmittimet päälle, hanskojen lämmitysparistot ON-asentoon ja Batmanviitta lennättämään aatokset kohti uutta tornin pinnaennätystä!

Lepakkomiehen lisäksi ekopinnari saattaa muistuttaa vieraan planeetan olentoa.



Taisi niitä tässä kelissä tippua muihinkin torneihin?


Mutta Se ei ei nurise. Harrastaminen on kivaa, varsinkin ulkoilmassa,  lähes räntäsateessa, viiden asteen lämmössä, tuulessa ja vaatekerroksiin hautautuneena. Mitään ei kuule eikä näe. Ja jos joku jotain havaitsee, toinen ei. Tai jos havaitseekin, kumpikaan ei tiedä, mikä se oli. Sinne jäi räkättirastas, kottarainen, närhi, kiuru, kuikka...ekopinnarin listan ulkopuolelle.

Mutta Se on myös toiveikas. Viimeiseen minuuttiin asti voi odottaa jotain spesiaalia.

Esim. Nessietä!


 Märempi oli, se lohdutti ekopinnaria.



Kun kisa sitten loppuu, Tornin päälle tulee kaksi varpushaukkaa, vieläpä ilmoittaen tulostaan! Pyöräparkissa nakuttaa pikkutikka, ja räkätit nauravat koko touhulle.

Siinä sitä sitten ehtii ekopinnari miettiä vaatekertoja purkaessaan, miksi Siitä tuli Se. Se miettii sitä vielä moneen kertaan polkiessaan vastatuuleen kohti kotia. 62. Ei tullut ennätystä, ei.

Mutta lajille tyypillisesti, sitten Se jo alkaa suunnitella ensi vuoden Taistoon uusia vermeitä!

Jälkikirjoitus 11.5.:
Ekopinnari ottaa tyynesti vastaan myös sen,että tarkistuslaskennan jälkeen lajimäärä laski 61:een. Joten tuli kuin tulikin ennätys - siitä toisestä päästä! Vähiten pinnoja Noormarkun Kahaluodosta koskaan!