sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Satunnaisia sattumia

Kesä mennä hurahti, ja työt kutsuivat takaisin vuorotteluvapaalta. Retkeilyni on rajoittunut nyt lähinnä viikonloppuihin ja pihatarkkailuun, kun voimissani innostuin haalimaan arki-illoiksi lintujen lisäksi muutakin harrastetoimintaa. Kaikenlaista pikkukivaa löytyy silti edelleen.


10.8.taivaalla paistoi superkuu.


  Se ei kylläkään mitenkään liity oheisiin kuviin...



.. jotka ovat  digiscouppauskokeilua, eli otin pokkarilla kuvia kaukoputken läpi.  Aika kuumainen tunnelma silti :).

 Liikistön kelot tuntuvat olevan hyviä lepo- ja tarkkailupaikkoja, sillä näin pienin väliajoin nokkavarpusen (keskimmäinen kuva oik.), nuoli- (yllä), tuuli-, ampu- ja varpushaukan oleilevan paikalla.  Kaukoputkella kelon nokasta taittuvat hyvin myös syyslaulua esittelevät rautiaiset ja tiltaltit, sekä mustapääkertut, peipot ja muut muuttopuuhia suunnittelevat pikkulinnut, mutta niiden vangitseminen kuvaan onkin sitten jo toinen juttu.

Vaikka säät nyt syyskuussa ovat päivisin olleet varsin kesäiset, aamut antavat osviittaa vuodenajasta.
 

 Sumu piilottaa maiseman..


 ...mutta paljastaa hämähäkin  taideteokset...


  ...ja saa aamuauringon loistamaan.

Päivän lämmössä punarinnat valmistautuvat etelän-matkalle peseytymällä huolellisesti.



Kyllä puhtailla sulilla kelpaa tämänkin nuorukaisen lennellä!

Punarintoja liikkui runsaasti myös Toukarilla 13.9. Olin lasten lintukerhon mukana ihmettelemässä rengastustoimintaa. Arin tottuneissa käsissä kihloja kiinnitettiin punarintojen ja rautiaisten lisäksi mm. hippiäisille ja ...


...peukaloisille. Peukku on kiva lintu...


... mutta isolepinkäisen kanssa pitää pitää peukkua, ettei se ehdi nakertaa rengastajan kättä verille. Sen verran voimaa koukkunokassa on.

Tämä laji olisikin mukava saada pihapinnaksi. Sopivia tähystyskeloja sekä kuumaista taustaa olisi tarjolla, joten tervetuloa!